Rulou de dovlecel si bacon

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2014 | 6301 vizualizari

 

Perfect pentru un platou cu aperitive . Numai sa incercati sa-i taiati mai uniform decat mine :d

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei zuchinii
  • 100 gr bacon feliat foarte subtire
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de dovlecel si bacon:

Incepem prin a spala si curatata dovleceii . Fiecare dovlecel il taiem pe lungime in fasii subtiri (eu am taiat doi dovlecei in 9 felii ) .

Fiecare felie o asezonam cu sare (nu multa ) si ii lasam sa stea putin asa.

Intr-o tava pe ochiul aragazului punem uleiul la incins , si cand este incins prajim bucatile de dovlecel pe o parte si pe alta , pana se inmoaie putin si capata putina culoare. Le scoatem pe servetel ca sa se absoarba uleiul in exces.

Cand sunt inca caldute luam cate o fasie de dovlecel si una de bacon si le rulam impreuna. Infingem intr-o frigaruie ( eu am pus cate 3 rulouri pe un bat de frigaruie ) si asezam intr-o tava pe care o putem pune in cuptor .

Procedam la fel pana terminam toate .

Dam tava la cuptor pentru 20 minute , maxim si lasam la racit .

Servim alaturi de alte aperitive pe un platou sau ca atare impreuna cu un sos de usturoi cu smantana .

TIPS-URI

1

ar merge si o bucata de cascaval pus deasupra inainte de ai scoate din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de dovlecel si bacon" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cheesecake cu topping de rosii