Rulouri cu branza si piure de brocoli cu cartofi

de ilinca_rox in Mancaruri cu carne, 26 Mar 2014 | 3243 vizualizari

 

Pentru mine gatitul este o joaca. De multe ori nu stiu care este rezultatul, pentru ca in timp ce pregatesc mai adaug cate ceva neprevazut. Ma bucur ca am tot ajutorul din partea iubitului meu, care este mereu prezent la aceasta joaca.
Sper sa incercati si voi reteta pentru ca este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr brocoli congelat
  • 2 cartofi potriviti
  • 100 gr branza de vaci
  • 400 gr muschi de porc
  • 10 graunti de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 20 gr alune de padure
  • 1 galbenus de ou
  • 50 gr iaurt (o lingura la portie)
  • 1 lingurita lapte
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • oregano
  • 4-5 fire de patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu branza si piure de brocoli cu cartofi:

Pentru piure: brocoli se lasa la decongelat, iar cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Se pune la foc o oala cu apa, sare si o picatura de ulei, iar atunci cand incepe sa clocoteasca se adauga cuburile de cartofi pentru 10 - 15 minute, apoi se adauga si brocoli pentru inca 6-7 minute, pana sunt fierte bine toate legumele.

Curatam grauntii de usturoi si ii tocam marunt. Jumatate din cantitatea de usturoi o folosim la piure si jumatate la rulouri.

Cand sunt gata legumele, se scurg de apa intr-o sita, se adauga usturoiul maruntit, untul si se paseaza cu telul/blenderul.


Pregatirea rulourilor: Muschiul de porc se feliaza si se condimenteaza cu sare, piper si oregano. Branza de vaca se marunteste, se pune cate o lingurita la mijlocul feliilor de carne, apoi se ruleaza strans si se prinde cu scobitori.
Galbenusul de ou se amesteca cu o lingurita de lapte si un varf de cutit de sare.

Alunele de padure prajesc, apoi se maruntesc si se amesteca cu cantitatea de usturoi ramasa.

Rulourile de carne obtinute se trec prin galbenus, apoi prin alunele cu usturoi, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la coptorul preincalzit pentru 45 minute.


Iaurtul se amesteca cu putina sare, o picatura de ulei si se face un sos, care se adauga la servire peste piure. Se decoreaza cu patrunjel proaspat, tocat marunt. Se serveste cat este cald.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca este afumata carnea, gustul va fi mai intens si mai bun;

2

am folosi branza de casa (de tara), dar se poate folosi de orice fel;

3

branza, dupa ce se marunteste, se lasa la scurs;

4

in branza se poate adauga condimente(piper, marar...) in functie de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu branza si piure de brocoli cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ilinca_rox 1

26.03.2014, 23:11

multumesc

AndreaE 1

27.03.2014, 00:45

Delicios :-bmd

Satisfyyourcravings 1

27.03.2014, 08:49

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu branza sarata