Rulouri cu crema de vanilie

de Criss in Prajituri, 27 Mai 2015 | 3643 vizualizari

 

Azi va propun un desert simplu si rapid , acum ca bebelusa ma solicita la maxim si nu prea am timp de stat in bucatarie. Aluat foietaj taiat fasii si rulat pe niste forme conice si crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj 
  • Crema: 
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 pastaie de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu crema de vanilie:

Foietajul se taie in fasii cam de grosimea unui deget si se ruleaza pe formele unse cu putin ulei. Se coc rulourile aproximativ 25 minute pana cand incep sa devina usor aurii. Se desprind apoi cu grija (sunt destul de fragile) si se lasa sa se raceasca. 

Pentru crema, se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se pune intr-un posh si se umplu rulourile. Se pun apoi in frigider 2 ore, dupa care se pudreaza cu zahar si se servesc.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulouri cu crema de vanilie 382645
retete culinare - Rulouri cu crema de vanilie 382646
retete culinare - Rulouri cu crema de vanilie 382647
retete culinare - Rulouri cu crema de vanilie 382649
retete culinare - Rulouri cu crema de vanilie 382650

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

27.05.2015, 15:51

ce frumoase sunt!

Rocsi 1

27.05.2015, 19:26

Le ador!

Criss 1

28.05.2015, 08:44

Multumesc mult dragelor. Ma bucur ca va place. E un desert rapid si delicios.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: