Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2011 | 4013 vizualizari

 

In Iran,se serveste cu peste prajit.Eu l-as manca oricand,daca s-ar gasi si la noi ierburi ca la ei. Un kg de ierburi costa cam o jumatate de dolar si se folosesc in foarte multe mancaruri,facand bucataria iraniana deosebita. Va dau o versiune usoara,cea traditionala dureaza mai mult.
Am crescut cu succes si coriandru pe balcon asta vara.
1 cup = 1 cana de 200 ml

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cup ceapa verde
  • 1/4 cup marar proaspat
  • 1/2 cup patrunjel proaspat
  • 1/2 cup coriandru proaspat
  • 1/4-1/2 cup unt
  • 4-5 cup orez fiert
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi:

 Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol.

Se pune untul intr-o oala si se topeste.

Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez.

Se adauga jumatate din ierburi.

Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi.

Se acopera cu un capac si se da la foc mic 30 de minute.

 

 

COMENTARII (17)

-Miti- 1

04.02.2011, 20:04

kamy,mona vreau eu coriandrul vostru ca mie tare imi place daca nu-ti place mirosul,cred ca nici gustul n-o sa-ti placa

corina241 1

06.02.2011, 13:32

pup,papusele frumusele

Rux 1

15.06.2013, 22:56

Daaaa...nu poate fi decat grozav Miti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29