Sachertorte

de laylalala in Torturi, 8 Feb 2011 | 10890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 175 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 20 gr zahar vanilat bourbon
  • 3 oua, separate
  • 50 ml vermouth
  • 140 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • gem de caise
  • 200 gr ciocolata amaruie (cel putin 60% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sachertorte:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava de copt de 15 cm diametru.

Pentru blat, topeste ciocolata la bain-marie apoi las-o sa se raceasca putin. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Adauga galbenurile pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Incorporeaza ciocolata si 50 ml vermouth. Inglobeaza faina urnata de albusurile spuma. Toarna compozitia de aluat In tava pregatita si da la copt 30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 1-3 parti pe orizontala.

Pentru glazura, topeste ciocolata cu frisca lichida apoi lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit bate-o putin cu mixerul.

Pentru asamblare, unge fiecare blat cu 2 linguri de gem de caise. La sfarsit unge tortul cu glazura de ciocolata racita si decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sachertorte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

AndreeaJ 1

09.02.2011, 22:10

Cred ca zilele astea am sa pacatuiesc si eu ceva de genul asta, caci bine mai arata!

mamidesara 1

12.02.2011, 16:43

all chocolate

adry88 1

04.07.2011, 16:31

ce deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu biscuiti