Salam de biscuiti

de marianascarlat in Prajituri, 7 Apr 2013 | 5974 vizualizari

 

Folosesc biscuiti de la fabrica de paine Baneasa , care desi sunt populari sunt mai subtirei si moi,sau Petit Boeure, asa ca se rup usor cu mana.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti populari
  • 300 gr lapte
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 300 gr rahat
  • 100 gr nuci
  • 3 linguri de cacao
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocale
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Intr-un castron mare pun biscuitii rupti cu mana.Nucile rasnite le pun peste biscuiti.

Laptele il pun intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul, margarina, cacao, caoja de lamaie si de portocala si amestec intr-una cu o spatula de lemn sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a omogenizat adaug si rahatul taiat fasiute cat vreau eu de mari si mai tin pe foc pana se inmoaie si rahatul destul de bine. Iau cratita de pe foc si o las sa se raceasca vreo 10 minute. Cand s-a racit suficient, torn totul in castronul cu biscuiti si amestec cu spatula de lemn pana se omogenizeaza. Daca mi se pare ca biscuitii nu s-au inmuiat destul mai torn cate un pic de lapte caldut. Adaug si esenta de rom. Cand s-au omogenizat frumos iau din compozitie cu lingura si pun pe folie alimentara presarata cu biscuitii rasniti. Cu ajutorul foliei ii dau o forma rotulda, Din compozitia de mai sus mie imi ies doua bucati de salam de biscuiti pe care le bag la frigider pana a doua zi.

Se serveste taiat felii!

E delicios!

 

TIPS-URI

1

Daca optezi sa fie o prajitura de post, inlocuiesti laptele cu apa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti 217380
retete culinare - Salam de biscuiti 217381
retete culinare - Salam de biscuiti 217382
retete culinare - Salam de biscuiti 217383
retete culinare - Salam de biscuiti 217384

COMENTARII (11)

Sim0na 1

08.04.2013, 14:30

marianascarlat 1

08.04.2013, 14:42

diana_k 1

08.04.2013, 16:20

delicios salamul de biscuitii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D