Salata cremoasa de dovlecei

de MVMih in Salate, 19 Iun 2011 | 4860 vizualizari

 

Dovleceii sunt printre preferatii papilellor noastre, asa ca preparam mai mereu cand avem ocazia, dar mai ales cand apar cei romanesti pe piata.
Am tot gatit in fel si chip, dar pentru aceasta reteta trebuie sa subliniez ca m-am inspirat 90% din reteta lui Julie.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei medii proaspeti
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 maciulii de ceapa verde
  • zeama de lamaie
  • frunzulite de menta verde
  • unei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cremoasa de dovlecei:

Am curatat dovleceii de coaja si i-am taiat cubulete. Intr-o craticioara am pus la incins putin ulei de masline dupa care am adaudat usturoiul taiat subtire si 2 cepe mici tocate. Am invartit in ele 20-30 secunde dupa care am agaugat cubuletele de dovlecel peste care am pus putina sare, piper dar si o cescuta mica de apa.

Se fierbe totul cam 30 de min pana se face aproape o pasta, primele 10 min cu capac, iar apoi fara mestecand din cand in cand sa nu se prinda, dar la foc mic.

Din dovlecei se lasa oricum ceva apa, asa ca la sfarsit am pus compozitia intr-o sita la scurs. Am lasat pana s-a racit, apoi am adaugat frunzulitele de menta, 2-3 linguri zeama de lamaie si inca 2 cepe mici crude tocate marunt si am dat totul prin blender.

Se serveste cu paine prajita si legume proaspete.

Hai la masa! ...cine si-a adus de acasa! :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata cremoasa de dovlecei 111018
retete culinare - Salata cremoasa de dovlecei 111019
retete culinare - Salata cremoasa de dovlecei 111020
retete culinare - Salata cremoasa de dovlecei 111021
retete culinare - Salata cremoasa de dovlecei 111022
retete culinare - Salata cremoasa de dovlecei 111023

COMENTARII (48)

germiniasi 1

22.07.2011, 18:41

ela 1

05.08.2011, 23:40

poate am sa incerc reteta pentru sotul meu,pare tare buna

brunetica 1

16.12.2011, 18:18

nu am mancat niciodata dar arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55