Salata curcubeu cu chiftele din branza Feta

de Satisfyyourcravings in Salate, 9 Mar 2016 | 484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 320 grame couscous integral
  • 1 tortilla sau 2 pita
  • ulei de masline
  • 1/2 castravete
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 100 grame sfecla rosie cruda sau fierta
  • 100 grame branza Feta
  • 1 ou
  • 3 linguri cu varf de faina cu agent de crestere
  • 1 lingura cu varf de seminte de susan
  • miere
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata curcubeu cu chiftele din branza Feta:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se hidrateaza couscousul in 2 cani de apa fierbinte, se acopera si se lasa 10 minute.

Se taie pita/tortilla in fasii de 1/2 cm , se stropesc cu ulei de masline si se coc in cuptor 10 minute, pana devin aurii si crocante.

Se dau catravetele, ceapa, sfecla si morcovul pe razatoarea mare. 

Se amesteca branza Feta cu oul, faina si sare. 

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se aseaza compozitie, folosind o lingura, formand 12 chiftele. Se gatesc pana devin aurii pe ambele parti si se adauga semintele de susan. In ultimele 2 minute se adauga mierea si se scuruta tigaia astfel incat toate chifetele sa fie acoperite de miere si seminte de susan. 

Se amesteca otetul cu ulei de masline, oregano si sare. 

Se amesteca couscousul cu o furculita, se adauga sare si piper si se aseaza pe un platou. Se aseaza legumele rase deasupra, se toarna dressingul peste, se aseaza apoi chifetele si fasiile de pita/tortilla si se serveste imediat.

 

COMENTARII (9)

-Marius- 1

10.03.2016, 08:36

Oana 1

10.03.2016, 12:06

Chiar bunatate! Am pus-o la favorite sa o testez

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 15:51

trebuie sa fie foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: