Salata de morcov marinat

de Miha in Salate, 10 Mai 2011 | 9215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g morcov
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de morcov marinat:

Este o salata ce se serveste in Basarabia la mesele festive, dupa cum zice Natalia, cea care m-a inspirat cu aceasta reteta.

Avem nevoie de o razatoare speciala ( multumesc Lena) care taie morcovul in fasii subtiri, ca niste spaghete,daca morcovul este mai lung sau bete de chibrit, daca morcovul e mai scurt. :))

Cantitatile se pot ajusta in functie de preferintele personale, dar nu trebuie sa lipseasca aroma de coriandru.

Morcovii curatati si spalati se dau pe razatoarea speciala. Intr-un mojar pisam usturoiul cu sare si piper, adaugam boabele de coriandru, le zdrobim si amestecam apoi cu miere, otet si ulei de masline. 

Acum puteti gusta dressing-ul si il ajustati in functie de cum va place: mai acru, mai dulce...

Se toarna peste morcov, se omogenizeaza si se da la rece pentru cateva ore. Peste noapte ar fi ideal.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Salata de morcov marinat-0
Salata de morcov marinat-1

COMENTARII (24)

Miha 1

02.02.2013, 16:31

imi pare rau ca nu pot sa-ti spun de unde poti cumpara... eu am primit-o cadou...

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:37

mmm .. as incerca sa fac si eu ...cred ca e tare bun

Panacris 1

23.01.2014, 07:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04