Salata de vinete cu usturoi copt

de merisor in Salate, 24 Apr 2014 | 5716 vizualizari

 

Am vazut mai demult la Adi Hadean, acest tip de salata si m-a tentat, asa ca am incercat-o si eu si nu imi pare rau.
Are alt gust decat salata obisnuita de vinete, placut si mai light.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr vinete (de la congelator)
  • 3 capatani mari de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana(Pilos)
  • 2 linguri mustar dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita piper
  • 1/2 ceapa rosie (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu usturoi copt:

Reteta originala o gasiti aici.

Pregatim intai usturoiul, adica il punem la copt intr-un vas termorezistent pentru 15-20 minute la 180 de grade.

Vinetele decongelate si scurse bine le vom aseza pe tocator si le vom toca imreuna cu usturoiul copt si curatat.

Punem intr-un bol doua linguri de mustar dulce si il mixam picurand peste el cate putin ulei, exact ca la maioneza, apoi adaugam smantana, omogenizam si asezonam cu sare si piper.

Amestecam vinetele tocate, cu smantana, potrivim de sare si piper si-i gata salata.

Eu am servit-o cu putina ceapa rosie tocata, copiii au servit-o simpla, este buna oricum!

 

TIPS-URI

1

Iubitorilor de usturoi le recomand sa foloseasca si mai mult decat mine, ii va da un gust aparte!

RETETA IN IMAGINI

Salata de vinete cu usturoi copt-0
Salata de vinete cu usturoi copt-1
Salata de vinete cu usturoi copt-2
Salata de vinete cu usturoi copt-3
Salata de vinete cu usturoi copt-4
Salata de vinete cu usturoi copt-5
Salata de vinete cu usturoi copt-6

COMENTARII (39)

anca_rm 1

25.04.2014, 09:07

interesant cu usturoiul copt

merisor 1

25.04.2014, 09:35

Anca si eu am fost curioasa cand am vazut reteta si mi-a placut, dar nu m-a dat pe spate, totusi

cristeena20 1

28.04.2014, 14:58

Ce buna trebuie sa fie!!!!o sa o incerc si eu super prezentare !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04