Savarine

de madi_marin in Prajituri, 20 Oct 2010 | 7540 vizualizari

 

Pentru ca fetele mi-au facut pofta cu prajiturelele lor, m-am pus si eu pe confectionat. Sursa de inspiratie ,,bucataras.ro,,.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 7 g drojdie uscata Dr. Oetker
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • Umplutura :
  • 350 ml frisca lichida
  • Sirop :
  • apa
  • zahar
  • miere
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se amesteca faina cu laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia, oul batut, zaharul si uleiul. Se omogenizeaza bine aluatul, apoi se lasa la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Formele de tarta se ung cu ulei  si se toarna in ele aluatul cu lingura. Se umplu formele trei sferturi, apoi se lasa sa mai creasca inca 15 minute.

Se pun intr-o tava si se dau la cuptor la foc potrivit pana capata o culoare rumena. Se dau la racit, apoi se scot din forma.

Pentru sirop se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a obtinut un caramel clar, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana ce s-a dizolvat complet. Se da deoparte de pe foc si se adauga mierea si esenta de rom.

Savarinelor racite li se taie capacelul, se insiropeaza bine, apoi se umplu cu frisca batuta spuma tare. Se orneaza cu frisca, ciocolata alba rasa sau altfel.....dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

epurasha2bb 1

22.10.2010, 13:42

bey, ce e aici? savarine.ro? super , pap si eu o insiropata!5f!

madi_marin 1

22.10.2010, 19:46

epurasha.... a fost saptamana savarinelor..... chiar....propun un concurs....fiecare saptamana sa fie a unui preparat si toata lumea il posteaza, iar cel mai frumos e premiat..... sefu ce-o spune de asta?

nadina73 1

23.10.2010, 00:48

cu cat le lai mai mult la insiropat cu atat imi maresc mai tare volumunu se dezmembreazastau tapene bine

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida "Duminica"