Scones cu rubarba

de Lau in Mancare copii, 26 Mai 2016 | 384 vizualizari

 

Niste biscuiti numai buni de servit alaturi de o cana de lapte.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 120 g smantana
  • 120 g untura
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri zahar
  • rubarba(eu am folosit conservata in sirop de capsuni)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones cu rubarba:

Intr-un bol adaugam faina cernuta,praful de copt,sarea,zaharul,coaja de lamaie si amestecam bine,

Facem o adancitura in mijloc adaugam smantana,ouale batute,untura rece taiata cubulete,amestecam putin dupa care adaugam rubarba scursa bine(am adaugat cca 5 linguri)

Incepem sa framantam un aluat omogen  si daca este nevoie se adauga faina sau smantana.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si mai framantam un pic dupa care se intinde intr-o foaie de cca 2 cm grosime si taiem in forma de tringhiuri sau ce dorim,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt ,le ungem cu putina smanata si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos cca 15-20 min,

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Scones cu rubarba 444474
retete culinare - Scones cu rubarba 444475
retete culinare - Scones cu rubarba 444476
retete culinare - Scones cu rubarba 444477
retete culinare - Scones cu rubarba 444478
retete culinare - Scones cu rubarba 444479
retete culinare - Scones cu rubarba 444480
retete culinare - Scones cu rubarba 444481

COMENTARII (13)

Zamfira 1

26.05.2016, 19:54

Camelya 1

26.05.2016, 20:24

Lau 1

26.05.2016, 22:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18