Shakshuka

de rivka in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2009 | 12314 vizualizari

 

O mancare cu oua din Israel.
Potrivita pentru o cina copioasa in familie, aceasta mancare are mai multe avantaje, este fara carne(pentru o zi in care vreti sa mancati copios si fara carne), are costuri reduse, este asa buna de lingeti farfuria.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi fierti inainte(dar nu e obligatoriu sa fie fierti)
  • 1 rosie
  • 2 ardei
  • 1 conserva mica de pasta de tomate
  • jumatate de capatana mare de usturoi
  • condimente sare, piper, eventual piper cayene,coriandru, chimen
  • 2 oua
  • putin ulei(de masline dar se poate folosi si de floarea soarelui)
  • o cana de apa
   
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka:

Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie.

In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, piperul, un varf de cutit de coriandru, un varf de cutit de chimen si usturoiul(mult usturoi) taiat felii.

Se acopera si se lasa la foc mic pana se moaie rosiile si ardeii vreo 15 minute.

Cand ardeii s-au muiat se adauga cartofii la mancare, se amesteca, se mai lasa impreuna vreo 10 minute la foc mic sub capac.

Apoi se sparg ouale pe rand deasupra(cate portii doriti atatea oua) si se acopera se mai lasa pe foc pana s-au facut ouale.

Se serveste calda cu paine.Incercati si va veti linge pe degete!

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de cartofi, rosii, usturoi  si numarul de oua se pot mari dupa numarul de portii.

2

Mancarii se adauga mult usturoi, la 4 portii o capatana intreaga.

3

Nu renuntati la chimen, da o savoare deosebita mancarii

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adasev12 1

14.02.2011, 18:36

cartofi, oua...rosii..exact pe gustul meu trebuie s aincerc....sigur e f buna

RuxyRux 1

14.02.2011, 18:40

Wowww...ce deliciu...total

Ligia Bxl 1

30.04.2014, 18:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane