Shakshuka

de rivka in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2009 | 8481 vizualizari

 

O mancare cu oua din Israel.
Potrivita pentru o cina copioasa in familie, aceasta mancare are mai multe avantaje, este fara carne(pentru o zi in care vreti sa mancati copios si fara carne), are costuri reduse, este asa buna de lingeti farfuria.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi fierti inainte(dar nu e obligatoriu sa fie fierti)
  • 1 rosie
  • 2 ardei
  • 1 conserva mica de pasta de tomate
  • jumatate de capatana mare de usturoi
  • condimente sare, piper, eventual piper cayene,coriandru, chimen
  • 2 oua
  • putin ulei(de masline dar se poate folosi si de floarea soarelui)
  • o cana de apa
   
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka:

Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie.


In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, piperul, un varf de cutit de coriandru, un varf de cutit de chimen si usturoiul(mult usturoi) taiat felii.


Se acopera si se lasa la foc mic pana se moaie rosiile si ardeii vreo 15 minute.


Cand ardeii s-au muiat se adauga cartofii la mancare, se amesteca, se mai lasa impreuna vreo 10 minute la foc mic sub capac.


Apoi se sparg ouale pe rand deasupra(cate portii doriti atatea oua) si se acopera se mai lasa pe foc pana s-au facut ouale.


Se serveste calda cu paine.Incercati si va veti linge pe degete!


Pofta buna.


 

TIPS-URI

1

Cantitatile de cartofi, rosii, usturoi  si numarul de oua se pot mari dupa numarul de portii.

2

Mancarii se adauga mult usturoi, la 4 portii o capatana intreaga.

3

Nu renuntati la chimen, da o savoare deosebita mancarii

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Shakshuka 7343
retete culinare - Shakshuka 7344
retete culinare - Shakshuka 7345
retete culinare - Shakshuka 7346
retete culinare - Shakshuka 7347
retete culinare - Shakshuka 7348

COMENTARII (14)

adasev12 1

14.02.2011, 18:36

cartofi, oua...rosii..exact pe gustul meu trebuie s aincerc....sigur e f buna

Rux 1

14.02.2011, 18:40

Wowww...ce deliciu...total

Ligia Bxl 1

30.04.2014, 18:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: