Sirop de vişine

de diaconta in Sirop / Compot, 22 Iun 2012 | 8802 vizualizari

 

Ca în fiecare an am pregatit vişinele pentru prăjituri,pe care le pun după reţeta de aici :http://www.bucataras.ro/retete/visine-in-conserva-pentru-prajituri-22857.html , o reţetă pe care v-o recomand cu toată încrederea.Sunt atât de bune,seamănă cu vişinele confiate.Si pentru că după ce le-am aşezat în borcane,mi-a rămas cam mult sirop,l-am fiert şi l-am pus în sticle.Am văzut reţeta la Miuţa,doar că eu am pus mai puţin zahăr,anul acesta vişinele sunt destul de dulci.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de vişine( cantarite cu tot cu samburi)
  • 2 kg de zahar
  • 2 tablete de aspirina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de vişine:

Visinele se spala,li se scot sâmburii.Se pune zaharul peste ele si se lasa cam 24 de ore.Se mai amesteca din cand in cand ca sa se topeasca zaharul.

Cand zaharul este topit complet,visinele se aseaza in borcane, ,se pune deasupra sirop si ½ rableta aspirina.Se închid cu capacele si se pun in camara.

Pentru ca a ramas suficient sirop,l-am pus sa fiarba la foc foarte mic 15 minute.

Farâmitam 2 tablete de aspirina si le punem in sirop.

Il punem asa fierbinte în sticle.Eu pun un cutit sub sticla ca sa nu se crape si sa risipim bunatate de sirop.

Inchidem sticlele si le acoperim cu ceva ca sa stea la cald si sa se raceasca lent.

Se poate consuma cu apa,dar eu îl folosesc foarte mult la deserturi,pentru jeleuri.

 

RETETA IN IMAGINI

Sirop de vişine-0
Sirop de vişine-1
Sirop de vişine-2
Sirop de vişine-3

COMENTARII (35)

Sim0na 1

23.06.2012, 23:07

Anul asta am fost tare puturoasa... sper sa mai apuc ceva visine... macar sa congelez desi reteta ta cu visine conservate suna mai bine!

diaconta 1

23.06.2012, 23:21

Poliana,primesti

diaconta 1

23.06.2012, 23:22

Sim0 ,pleaseeeeeeee incearca-le pe cele conservate,sigur n-o sa-ti para rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41