Socata

de ianculubita in Bauturi, 29 Mai 2011 | 5728 vizualizari

 

Pentru socata am doua retete;una pentru copii,pentru ca rezultatul este o limonada iar a doua este pentru adulti,pentru ca daca se tine mai mult in borcan se face vin;chiar si in sticle tinuta in frigider.

 

INGREDIENTE

  • pentru borcan de 5l
  • 4flori de soc
  • 5l de apa fiarta si racita
  • 1lamaie rasa,stoarsa zeama in borcan si taiata marunt
  • 3linguri de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Toate ingredientele se pun in borcan,se da undeva la soare acoperit cu o panza;

se tine 2 zile,amestecand din cand in cand;

se strecoara,se pune in sticle si se da la rece

;a doua reteta,pe langa ingredientele de mai sus,se mai adauga1kg de zahar si putina drojdie;

procedeul e acelasi,timpul e de 7zile,borcanul acoperit tinut intr-un loc racoros.

 

RETETA IN IMAGINI

Socata-0
Socata-1
Socata-2

COMENTARII (12)

Rux 1

29.05.2011, 20:58

Delicioasa, tocmai ce am pus si eu de doua zile a doua tura

divainbucatarie 1

30.05.2011, 09:31

MotanLaOale 1

30.05.2011, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04