Socata

de Mihaela11_jo in Bauturi, 22 Apr 2013 | 4327 vizualizari

 

La Amman au inflorit lamaii,castanii dar si socul !
Socata este una din bauturile preferate ale copilariei mele.

 

INGREDIENTE

  • 12 inflorescente de soc
  • 7 litri de apa
  • 1 kg de zahar
  • 3 lamai
Portii: 32
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Inflorescentele de soc se spala cu grija.

Zaharul se dizolva in apa.

Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar.

Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul.

Se strecoara si se toarna in sticle.

Se lasa la temperatura camerei 2 zile pentru a se acidula.

Se pune sucul la frigider si se bea rece.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca socata sa aiba o aroma mai puternica se pot pune mai multe inflorescente.

2

Se poate prepara si cu flori uscate, dar trebuie o cantitate mai mare de flori de soc, deoarece prin uscare pierd din aroma.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata 221702
retete culinare - Socata 221703
retete culinare - Socata 221704
retete culinare - Socata 221705
retete culinare - Socata 221706
retete culinare - Socata 221707

COMENTARII (13)

diaconta 1

22.04.2013, 10:47

Excelent,parca-i simt gustul racoritor

Rocsi 1

22.04.2013, 11:43

De mult nu am mai facut dar este atat de buna!

cristeena20 1

22.04.2013, 13:46

wow..preferata mea!!!super buna!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55