Somon cu sos de sardine

de mamaieelena in Somon, 17 Ian 2013 | 1043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de file de somon
  • 1 avocado
  • 200 g paste proaspete
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • 1 lingurita unt
  • Sos;
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita faina
  • 70 ml lapte
  • 3 lingurite smantana de consum
  • 5 fasii de sardine( sarate la borcan)
  • 2 lingurite pesto
  • piper
  • zeama da la 1/2 de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de sardine:

Pestele taiat la grosimea de 1,5 se da cu sare si piper putin si se pune in unt in tigaie, se vor praji pe ambele parti si se scoate pe farfurie. In aceeasi tigaie se pune faina si se desface cu lapte obtinanadu-se astfel o ciulama. Intr-un castronel se pune smantana cu pesto, galbenusul de ou ,piper si se pune peste ciulamaua din tigaie amestecand pe foc toate pana da un clocot. Se da deoparte si se pune sardina taiata marunt si zeama de lamaie. Pastele se pun la fiert cu putina sare ,se scurg cand sunt gata si se pune ulei de masline deasupra. Noi am mancat su cu avocado alaturi stropit cu zeama de lamaie

Pofta buna 

 

TIPS-URI

1

Pestele nu se tine mult la foc trebuie lucrat repede ca sa ramana suculent.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon cu sos de sardine 198365
retete culinare - Somon cu sos de sardine 198366
retete culinare - Somon cu sos de sardine 198367

COMENTARII (14)

sebirizescu 1

17.01.2013, 20:15

bun

merisor 1

17.01.2013, 21:09

Place!

Sim0na 1

17.01.2013, 22:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29