Sos-crema de cascaval

de Doinavar in Pt. paste, 15 Feb 2013 | 7119 vizualizari

 

Acest sos poate fi preparat super-rapid pentru cartofi natur, macaroane, lasagna, ori de cate ori aveti nevoie.

 

INGREDIENTE

  • 150 g cascaval
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 25 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • 1 praf de piper
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos-crema de cascaval:

Am preparat sosul pentru a-l servi cu cartofi fierti in coaja. Poate fi servit cu legume, salate, lasagna, macaroane, taitei, etc.

Puneti uleiul intro craticioara, presarati baza pentru mancaruri  si  incorporati faina cu un tel micut. Lasati la foc mic 2-3 minute, dupa care adaugati deodata laptele clocotit, amestecand energic cu telul. Dupa ce se ingroasa adaugati cascavalul ras si omogenizati compozitia. Dregeti gustul de sare si piper si sosul este gata.

Pregatiti farfuriile cu cartofii fierti, curatati si taiati felii, turnati cate putin sos-crema de cascaval si decorati cu frunze de patrunjel.

Se serveste cald. Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Sos-crema de cascaval-0
Sos-crema de cascaval-1
Sos-crema de cascaval-2
Sos-crema de cascaval-3
Sos-crema de cascaval-4
Sos-crema de cascaval-5
Sos-crema de cascaval-6
Sos-crema de cascaval-7

COMENTARII (10)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.02.2013, 14:27

bun

Lau

Lau 1

15.02.2013, 14:45

Rocsi

Rocsi 1

15.02.2013, 22:36

Ce fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!