Spaghete negre

de Panacris in Spaghete, 29 Dec 2012 | 3272 vizualizari

 

Sper ca v-am suprins din nou! ;) Dupa atatea feluri de carne in ultimele zile,a venit randul acestor minunate spaghete cu aroma de sepie, sau mai bine spus cu cerneala de caracatita;) servite cu ulei de masline si parmezan.Ce poate fi mai simplu si savuros!

 

INGREDIENTE

  • spaghete negre 500 g,
  • sare iodata,
  • ulei de masline,
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete negre:

Apa rece se pune la fiert, intr-un vas incapator, cca 3 l. Dupa ce a clocotit apa se pun cca. 2 g sare iodata, si se introduc spagehetele intregi la fiert, atentie nu se rup spaghetele cat ar fi de lungi, lasandu-se la fiert cca. 8 minute. Se strecoara, se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a intrerupe fierberea, apoi se presara putin ulei de masline, ptr a nu se lipi intre ele. Spaghetele se servesc simple cu parmezan ras. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In oalele de inox, cu fund triplu, se pune sare doar in apa clocotita, altfel in apa rece, ea se va depune pe fundul oalei si poate coroda vasul;)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghete negre 195603
retete culinare - Spaghete negre 195604
retete culinare - Spaghete negre 195605
retete culinare - Spaghete negre 195606
retete culinare - Spaghete negre 195607
retete culinare - Spaghete negre 195608

COMENTARII (21)

oO_ acnA _Oo 1

30.12.2012, 02:26

O nebunie trebuie sa incer si eu reteta asta

Panacris 1

30.12.2012, 08:47

Dia, draga, anul acesta m-am suprins pe mine (scuze de pleonasm!) si am degustat fel de fel de nebunii, iti spun ca din astea nu se moare

ANNA_46 1

31.12.2012, 01:50

Mmmm.....ce-mi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S