Spaghetti Soleil

de Ela68 in Spaghete, 15 Mai 2013 | 1872 vizualizari

 

Stiiiiiuuuuuu, stiu ca am pus prea mult in farfurie, dar tot ce face sotul meu este exceptional. Tocmai de aceea, le-am denumit Spaghetti Soleil . Nu te poti abtine sa nu mananci doua portii din tot ce face. De fiecare data cand gateste, preferam ( atat eu cat si fiica mea ) sa renuntam la tot si sa ne infruptam din preparatele lui.

Am gasit in piata rosii cherry dulci si aromate, cu mirosul specific al rosiilor crescute in gospodariile de la tara de acum 30 de ani, cand tot ce se cultiva era natural, fara chimicale.
Mare pacat ca au mai ramas putini producatori care cultiva rosii romanesti, ceilalti preferand seminţele de tomate din import, oferindu-le cumparatorilor doar rosii aspectuase, fara niciun gust, multumindu-se doar cu recolte-record.

Unde sunt vremurile de odinioara cand ne saturam mancand o rosie din gradina bunicilor, cautand-o printre vrejuri pe cea mai coapta si cea mai frumoasa ? In caz ca se intreaba cineva, in poza de jos sunt chiar eu, acum 40 si putini ani..............

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet Spaghettoni Barilla n.7
  • 4 rosii mari
  • patrunjel, busuioc
  • chilli fulgi
  • piper negru macinat
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline, 100 ml
  • 400 gr rosii cherry
  • sare, dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Soleil:

Pentru inceput se realizeaza sosul de baza. Se curata de coaja si se maruntesc cele 4 rosii , punandu-se la fiert cu sarea si jumatate din cantitatea de ulei. 

Cand sunt fierte si apa s-a evaporat, asta insemnand cam 15 minute, adaugam verdeata tocata si fulgii de chili. Dam la o parte si ne ocupam de legume. 

Se pun la calit in restul de ulei de masline ceapa taiata feliute mai mari si radacinoasele curatate si taiate bastonase. Adaugam sare dupa gust.

Cand s-au inmuiat, se adauga rosiile cherry si se asteapta pana totul se omogenizeaza.

Se toarna apoi sosul de rosii initial si se mai lasa 2-3 minute.  Gustam si mai adaugam daca e cazul sare si piper.

Cum se spune prin targ ? Am lins farfuria !

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghetti Soleil-0
Spaghetti Soleil-1
Spaghetti Soleil-2
Spaghetti Soleil-3
Spaghetti Soleil-4
Spaghetti Soleil-5
Spaghetti Soleil-6
Spaghetti Soleil-7
Spaghetti Soleil-8

COMENTARII (18)

Ela68 1

16.05.2013, 08:32

diana_k 1

16.05.2013, 09:25

adry88 1

16.05.2013, 09:45

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41