Spuma de capsuni

de adela1981 in Dulciuri, 17 Iun 2012 | 2507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri de ou
  • 200 gr zahar
  • 250 gr capsuni ( coapte bine )
  • 2 vanilii
  • Sirop:
  • 50 gr capsuni
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni:

Albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia, pana ce devine foarte tare.  Capsunile se zdrobesc  cu o furculita si se incorporeaza , pe rand , la spuma si se bate  in continuare  cu un tel. ( foarte incet) Se imparte spuma in pahare si se dau la rece. Siropul se pregateste in felul urmator, capsunile se fac piure  si se pun la fiert cu zaharul, si se lasa  pana ce se ingroasa. Se da la rece si se toarna peste spuma. Se orneaza cu capsuni proaspete.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spuma de capsuni 167351
retete culinare - Spuma de capsuni 167352
retete culinare - Spuma de capsuni 167353

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

18.06.2012, 19:52

gustoasa si racoroasa

roxanabucataras 1

18.06.2012, 20:40

buna

mena29 1

23.06.2012, 00:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21