Strudel cu cirese

de scortisoara in Prajituri, 20 Iun 2013 | 6318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g faina
  • o lingurita otet
  • 250 ml apa
  • praf de sare
  • cirese
  • zahar
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cirese:

Cernem faina si in mijloc punem otetul, sarea si apa. Framantam un aluat ca plastilina, nelipicios, la nevoie adaugam apa sau faina. 

Punem aluatul in frigider cel putin o jumatate de ora.

In acest timp pregatim ciresele, le scoatem samburii. Prefer sa nu le pun zaharul decat inainte sa le pun pe foaia de placinta pentru a nu lasa mult suc. 

Scoatem aluatul din frigider si punem pe masa o fata de masa mare. Intindem aluatul putin cu facaletul si apoi incepem usor sa-l intindem cu mainele pana formam o foaie foarte subtire. Ungem deasupra cu ulei.

Punem ciresele pe marginea unei parti, apoi cu ajutorul fetei de masa rulam usor strudelul. Il punem intr-o tava unsa cu ulei, iar inainte de a-l da in cuptor iar dam cu ulei deasupra. Se coace la foc mediu pana prinde o culoare frumoasa, cam 45 de minute. Dupa aceea se scoate din cuptor, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Se serveste caldut cu frisca sau inghetata sau simplu.Tot bun e .

Sa aveti poofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu cirese