Strudel cu cirese

de scortisoara in Prajituri, 20 Iun 2013 | 2523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g faina
  • o lingurita otet
  • 250 ml apa
  • praf de sare
  • cirese
  • zahar
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu cirese:

Cernem faina si in mijloc punem otetul, sarea si apa. Framantam un aluat ca plastilina, nelipicios, la nevoie adaugam apa sau faina. 

Punem aluatul in frigider cel putin o jumatate de ora.

In acest timp pregatim ciresele, le scoatem samburii. Prefer sa nu le pun zaharul decat inainte sa le pun pe foaia de placinta pentru a nu lasa mult suc. 

Scoatem aluatul din frigider si punem pe masa o fata de masa mare. Intindem aluatul putin cu facaletul si apoi incepem usor sa-l intindem cu mainele pana formam o foaie foarte subtire. Ungem deasupra cu ulei.

Punem ciresele pe marginea unei parti, apoi cu ajutorul fetei de masa rulam usor strudelul. Il punem intr-o tava unsa cu ulei, iar inainte de a-l da in cuptor iar dam cu ulei deasupra. Se coace la foc mediu pana prinde o culoare frumoasa, cam 45 de minute. Dupa aceea se scoate din cuptor, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

Se serveste caldut cu frisca sau inghetata sau simplu.Tot bun e .

Sa aveti poofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Strudel cu cirese 238142
retete culinare - Strudel cu cirese 238143
retete culinare - Strudel cu cirese 238144
retete culinare - Strudel cu cirese 238145
retete culinare - Strudel cu cirese 238146
retete culinare - Strudel cu cirese 238147
retete culinare - Strudel cu cirese 238148

COMENTARII (26)

Rux 1

21.06.2013, 22:14

Perfect!

scortisoara 1

22.06.2013, 22:48

Mersi Ruxy! :*

Bya Ralu 1

24.06.2013, 01:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S