Strudel de mere

de Ina in Dulciuri, 31 Mar 2016 | 5085 vizualizari

 

O altfel de placinta, usoara si eleganta .

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 1,5 kg de mere
  • zeama de la o lamaie
  • 100­-150 gr zahar
  • pesmet
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel de mere:

Se lasa aluatul la temperatura camerei, pentru a se decongela. 

Curatam merele de coaja, indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare.

Stropim merele rase cu zeama de lamaie, adaugam zaharul ( dupa gust ) si scortisoara si le punem la foc mic pentru a le cali usor. Vom scapa de surplusul de sirop adaugand 3-4 linguri de pesmet in compozitia de mere. 

Cand aluatul este complet dezghetat, il intindem pe masa usor infainata si il netezim cu sucitorul si il taiem pe din doua, obtinand doua foi egale de aluat. 

Imaginar, impartim  pe lungime foaia de aluat trei parti , iar partile din exterior le vom taia usor oblic, in fasii late de 1-2 cm.

In partea netaiata din mijloc vom pune un strat consistent de mere calite, apoi incepem asamblarea impletind fasiile din exterior, una cate una,  peste stratul de mere din mijloc.  Procedam la fel si cu cealalta foaie de aluat, obtinand astfel doua strufele impletite pe care le asezam in tava tapetata cu ulei si faina.

Ungem placinta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce foietajul se coace frumos, iar aromele de mar copt si scortisoara cuprind intreaga bucatarie.

Scoatem placinta din cuptor, lasam sa se raceasca ( daca putem ) si o servim pudrata cu zadar . 

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar depinde de cat de acre sunt merele, dar si de preferintele dvs.

RETETA IN IMAGINI

Strudel de mere-0
Strudel de mere-1
Strudel de mere-2
Strudel de mere-3
Strudel de mere-4
Strudel de mere-5
Strudel de mere-6
Strudel de mere-7
Strudel de mere-8
Strudel de mere-9
Strudel de mere-10
Strudel de mere-11
Strudel de mere-12
Strudel de mere-13
Strudel de mere-14

COMENTARII (40)

-Marius-

-Marius- 1

13.04.2016, 07:46

Adrian2016

Adrian2016 1

13.04.2016, 08:39

Aletta

Aletta 1

13.04.2016, 09:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!