Sufleu de conopida

de Rux in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2011 | 28289 vizualizari

 

Pentru ca sambata am mancat la buna si draga mea prietena de-o viata Alex( pupicei si mersiiiii) si pentru ca mi-a placut teribil , am cerut reteta ei si azi l-am preparat....ce sa va mai spun simplu de facut si are un gust incantator!

 

INGREDIENTE

  • o conopida mare
  • 1/2 pachet de unt( 100 gr)
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri faina
  • sare dupa gust
  • piper
  • 3 oua
  • parmezan ras( in jur de 100 gr) sau cascaval
  • marar( 1/2 legatura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida:

Spalam conopida, o curatam si o desfacem in buchetele.

O punem intr-un vas la fiert si dam cateva clocote.

O scurgem si o lasam deoparte.

Pregatim o tigaie adanca, punem untul la topit si desfacem in el faina, apoi stingem cu laptele si facem un sos mai grosut ca o smantana.

Potrivim de sare si piper si lasam putin la racit.

Adaugam pe rand galbenusurile si mixam bine. Apoi albusurile batute spuma.

Punem in tigaie  si conopida si tavalim bine buchetelele in sos.

Ungem cu unt o tava si turnam conopida si sosul.

Radem parmezan( in cazul meu) sau casaval si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-45 de minute( in functie de cuptor). Putin marar deasupra( reteta ei nu prevede dar cum mie imi place mararul am pus)

E atat de delicios!

 

COMENTARII (49)

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

17.01.2014, 13:58

Pushaa

Pushaa 1

17.01.2014, 15:03

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 10:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!