Supa crema de pastarnac

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Supe, 22 Apr 2013 | 5348 vizualizari

 

Stiati ca... Pastarnacul are proprietati diuretice, depurative si antioxidante?
Este folosit drept condiment la prepararea mancarurilor, deoarece este foarte aromata si bogata in vitaminele B1, B2 si C.

 

INGREDIENTE

  • - 4 bucati pastarnac;
  • - 1 ceapa alba medie;
  • - ulei de masline;
  • - 3 morcovi mici;
  • - 3-4 linguri vegeta homemade;
  • - 1/2 lingurite Indian Masala;
  • - 2 linguri tomate uscate;
  • - 1/2 lingurita cimbru uscat;
  • - sare de mare;
  • - piper rosu;
  • Pentru decor per farfurie:
  • 1 lingurita seminte de pin
  • 1 lingurita salvie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de pastarnac:

1. Se curata pastarnacul de coaja, se spala si se taie felii.

2. Ceapa se taie marunt si se caleste pentru 3-4 minute in putin ulei de masline. 

3. Se adauga pastarnacul peste ceapa si se lasa la foc mic pentru 10-12 minute pana se inmoaie. Se adauga si condimentele: Indian  Masala, cimbru, piper rosu, cimbru, sare de mare si o lingura de vegeta (optional). Se poate adauga si patrunjel (eu nu am gasit).

4. Separat intr-o oala cu 1 litru de apa, se pun la fiert morcovii curatati si taiati rondele cu 4 linguri de vegeta. In mod clasic, se foloseste o supa de carne sau de legume care se pune peste ingredientul principal calit, in cazul nostru pastarnacul, insa eu cu treaba asta nu ma pot impaca: sa folosesti o supa ca sa faci o alta supa. O fi avand un rationament (plus de savoare printre altele) dar nu vad de ce nu as face aceea supa pe loc. Cum vegeta mea include o gama variata de legume, cu cateva linguri pot obtine o supa atat consistenta cat si gustoasa si clar potrivita pentru a inlocui chicken stock-ul folosit in mod uzual la diluarea supelor crema.

5. Dupa ce s-au fiert morcovii, lichidul rezultat se adauga peste pastarnac si se mai lasa la foc mic pana pastarnacul s-a fiert.

6. Se trece toata compozitia prin blender pana se obtine o crema. Se pot adauga si morcovii in amestec daca vreti. Pentru a obtine o culoare bej, respectiv cea a pastarnacului, nu adaugati tomate uscate si morcovi in compozitia/ crema finala.

7. Se serveste calda cu seminte de pin si salvie uscata sau proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de pastarnac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.04.2013, 10:38

da, a fost tare gustoasa supica desi mie nu prea imi plac supele, doar cele crema

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 14:58

Delicioasă!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.04.2013, 15:36

Mutumesc Adriana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci