Supa crema de pastarnac

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Supe, 22 Apr 2013 | 1041 vizualizari

 

Stiati ca... Pastarnacul are proprietati diuretice, depurative si antioxidante?
Este folosit drept condiment la prepararea mancarurilor, deoarece este foarte aromata si bogata in vitaminele B1, B2 si C.

 

INGREDIENTE

  • - 4 bucati pastarnac;
  • - 1 ceapa alba medie;
  • - ulei de masline;
  • - 3 morcovi mici;
  • - 3-4 linguri vegeta homemade;
  • - 1/2 lingurite Indian Masala;
  • - 2 linguri tomate uscate;
  • - 1/2 lingurita cimbru uscat;
  • - sare de mare;
  • - piper rosu;
  • Pentru decor per farfurie:
  • 1 lingurita seminte de pin
  • 1 lingurita salvie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de pastarnac:

1. Se curata pastarnacul de coaja, se spala si se taie felii.

2. Ceapa se taie marunt si se caleste pentru 3-4 minute in putin ulei de masline. 

3. Se adauga pastarnacul peste ceapa si se lasa la foc mic pentru 10-12 minute pana se inmoaie. Se adauga si condimentele: Indian  Masala, cimbru, piper rosu, cimbru, sare de mare si o lingura de vegeta (optional). Se poate adauga si patrunjel (eu nu am gasit).

4. Separat intr-o oala cu 1 litru de apa, se pun la fiert morcovii curatati si taiati rondele cu 4 linguri de vegeta. In mod clasic, se foloseste o supa de carne sau de legume care se pune peste ingredientul principal calit, in cazul nostru pastarnacul, insa eu cu treaba asta nu ma pot impaca: sa folosesti o supa ca sa faci o alta supa. O fi avand un rationament (plus de savoare printre altele) dar nu vad de ce nu as face aceea supa pe loc. Cum vegeta mea include o gama variata de legume, cu cateva linguri pot obtine o supa atat consistenta cat si gustoasa si clar potrivita pentru a inlocui chicken stock-ul folosit in mod uzual la diluarea supelor crema.

5. Dupa ce s-au fiert morcovii, lichidul rezultat se adauga peste pastarnac si se mai lasa la foc mic pana pastarnacul s-a fiert.

6. Se trece toata compozitia prin blender pana se obtine o crema. Se pot adauga si morcovii in amestec daca vreti. Pentru a obtine o culoare bej, respectiv cea a pastarnacului, nu adaugati tomate uscate si morcovi in compozitia/ crema finala.

7. Se serveste calda cu seminte de pin si salvie uscata sau proaspata.

 

RETETA IN IMAGINI

Supa crema de pastarnac-0
Supa crema de pastarnac-1
Supa crema de pastarnac-2
Supa crema de pastarnac-3
Supa crema de pastarnac-4

COMENTARII (15)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.04.2013, 10:38

da, a fost tare gustoasa supica desi mie nu prea imi plac supele, doar cele crema

Satisfyyourcravings 1

23.04.2013, 14:58

Delicioasă!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.04.2013, 15:36

Mutumesc Adriana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04