Supa de nectarine cu caise

de Roda in Supe, 17 Mai 2009 | 2188 vizualizari

 

Este o supa pentru zile calduroase.

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie,
  • 400g.caise,
  • 400g.nectarine,
  • 150g.zahar,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 200ml.frisca,
  • 1 pachet budinca de vanilie,200ml. lapte,
  • sare,
  • cateva frunze de lamaita  pentru decor;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de nectarine cu caise:

1.Se spala fructele ,se pastreaza 2 caise pentru decor,iar restul se oparesc 1-2 minute ,dupa care se pun in apa rece.Se curata de pielite si de samburi ,se pun intr-o oala si se stropesc cu sucul de lamaie.Se adauga zaharul,coaja rasa de lamaie,scortisoara ,un varf de cutit de sare,800ml.apa ;se lasa sa fiarba 8-10 minute,la foc mic.


2.Se paseaza sau turmixeaza fructele cu supa in care au fiert,apoi se mai pune supa sa dea un clocot.


3.Se dizolva budinca de vanilie in laptele rece ,se adauga frisca ,se amesteca bine si se toarna peste fructe;se mai lasa sa dea 2-3 clcote,apoi se pune la rece.Se garniseste supa cu felii de caise stropite cu zeama de lamaie si frunze de lamaita.

 

COMENTARII (2)

Bucataras 1

17.05.2009, 09:41

E supa aperitiv sau desert?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!