Supa de praz si cartofi a la David Lebovitz

de -Miti- in Supe, 15 Mar 2011 | 2209 vizualizari

 

Marturisesc ca desi auzisem multe despre David Lebovitz,aceasta este prima reteta pe care o incerc...e de asemenea si prima supa de praz pe care o incerc si de acum o sa ramane pe lista supelor pe care o fac de obicei. Eu am folosit cimbru proaspat fiindca am avut,printr-o minune cimbrul meu a supravietuit,de fapt a fost singurul...Data viitoare incerc cu supa de casa...

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de ulei
  • 1 fir de praz
  • 1 lingurita de cimbru proaspat
  • 750 ml apa
  • 1 cub concentrat
  • 300 gr cartofi,curatati si taiati cubulete
  • 1 frunza de dafin
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz si cartofi a la David Lebovitz:

Se pune uleiul intr-o oala si cand s-a infierbantat se adauga prazul taiat rondele.

Se calesc 5-7 minute pana cand s-au inmuiat.

Adauga cimbrul si amesteca 30 de secunde.

Adauga apa,cubul,cartofii si frunza de dafin.

Se fierb pana s-au inmuiat cartofii.

Se lasa putin sa se raceasca,se scoate frunza de dafin si se mixeaza cu stick blenderul.

Daca e prea groasa adaugati putina apa.

Nu mixati supa in robot ca textura va fi diferita.

Daca mixati in blender aveti grija sa nu dea afara.

 

 

TIPS-URI

1

e buna si de post

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Supa de praz si cartofi a la David Lebovitz 91802
retete culinare - Supa de praz si cartofi a la David Lebovitz 91805
retete culinare - Supa de praz si cartofi a la David Lebovitz 91808
retete culinare - Supa de praz si cartofi a la David Lebovitz 91809

COMENTARII (18)

Rux 1

15.03.2011, 17:29

Arata superb Miti

LUK 1

15.03.2011, 18:30

cred ca a fost buna buna

mamaieelena 1

16.03.2011, 11:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S