Supa rece de iaurt si castraveti

de Bucataria_lui_Tavi in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2010 | 6846 vizualizari

 

Au venit caldurile si, in mod normal, ar trebui sa desfacem berile. La contrapartida insa va recomand o supa rece de iaurt si castravete, originara din Grecia (Rhodos). Cu doar 320 de calorii/portie si cu o preparare asigurata in max 15 minute, reprezinta o alegere ideala pentru zilele toride de vara. Nimic nu se fierbe, totul se transforma intr-un cocktail delicios si racoritor.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 750 g iaurt (0% grasime);
  • 125 ml lapte (0,1% grasime);
  • sucul de la 1 lamaie; 1 lingura ulei de masline;
  • 200 g castraveti (taiati cuburi mici, obligatoriu);
  • 2 graunte de usturoi;
  • 50 g seminte de pin;
  • 150 g branza Feta;
  • 1 legatura cimbru verde, tocat;
  •  1 lamaie feliata, pentru decor;
  • sare si piper dupa gust;
  • 1 lingura de ulei pentru prajit.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa rece de iaurt si castraveti:

Pregatire ingrediente: Stoarceti lamaia si curatati castravetele de coaja. Taiati castravetele pe jumatate, pe lungime, si scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite. Taiati apoi castravetele cuburi mici (chiar daca va doare sufletul - dedicatie speciala pentru Ina).

Tocati grauntele de usturoi. Taiati branza Feta cuburi mici si tocati cimbrul verde. Taiati lamaia felii, puneti-va la indemana: iaurtul, laptele, semintele de pin, uleiul sarea, piperul si, e gata!, aveti toate ingredientele pregatite pentru a incepe prepararea.

Preparare supa de iaurt si castraveti: Puneti iaurtul intr-un bol. Peste iaurt turnati laptele si amestecati pana se omogenizeaza. Turnati sucul de lamaie si amestecati din nou. Adaugati uleiul de masline si condimentati cu un praf de sare si de piper. Amestecati din nou, dupa care adaugati castravetii si amestecati, inca o data, pana se integreaza in compozitie toate ingredientele.

Separat, intr-o tigaie, puneti o lingura de ulei. Cand uleiul s-a incins, adaugati usturoiul in tigaie sa se rumeneasca, pana capata o culoare aurie, dupa care puneti-l deoparte intr-un bol.

Intr-o alta tigaie, fara ulei, adaugati semintele de pin, pe care rumeniti-le, la foc mediu, pana capata o culoare maro-aurie. Stingeti focul si puneti-le deoparte intr-un bol.

In acest moment, supa poate fi servita.

Asadar puneti supa in farfurie, presarati pe deasupra usturoi rumenit, bucati de branza Feta si seminte de pin. Presarati apoi cimbru verde pe deasupra si ornati cu felii de lamaie. Se consuma cu paine de casa sau crutoane.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de iaurt si castraveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de castraveti murati