Taietei chinezesti cu pui

de articook in Paste, 15 Iun 2010 | 8255 vizualizari

 

Secretele bucatariei chinezesti
sunt: tigaia wok, focul dat la
maxim si ingredientele proaspete si
aromate. Aveti aici o reteta super
rapida, iti ia sub 30 min. sa o gatesti
si este exagerat de buna.

 

INGREDIENTE

  • 3 catei de usturoi
  • ghimbir, o bucatica de vreo 3 cm
  • 1 lingura sos de soya (pentru marinat)
  • 2 linguri sos de soya
  • 2 bucati de piept de pui, taiati fasii subtiri
  • 180 g taietei chinezesti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 felie de telina, taiata felii subtiri si late
  • 1 morcov, taiat felii subtiri si late
  • 4 cepe verzi taiate fasii lungi
  • 1 lingurita curry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu pui:

Ingredientele sunt pentru doua portii mari.

Puneti puiul la marinat in usturoiul maruntit, ghimbirul taiat marunt si 1 lingura de sos de soya. Acoperiti si puneti-l in frigider pentru 30 min.

Se pune apa la fiert intr-un vas mare, iar cand fierbe stingeti focul, si puneti teieteii chinezesti si acoperiti cu un capac timp de 3 minute, dupa care lasati-i la scurs. Eu am folosit taietei chinezesti din plic, se vand in pachete de 60g., folositi doar teieteii, fara condimentele din interior.

Intr-o tigaie wok puneti uleiul si cand s-a incins bine, adaugati puiul si lasati sa se prajeasca 3, 4 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati telina, morcovul si ceapa verde si lasati 2 minute, dupa care puneti si condimentul curry si mai lasati 2 min. Stingeti focul si adaugati taieteii scursi de apa, amestecati. Adaugati putina sare dupa gust si daca mai e nevoie 1 lingura de ulei de masline si una de soya. Amestecati cu o lingura de lemn totul, si serviti imediat!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Taietei chinezesti cu pui 37378
retete culinare - Taietei chinezesti cu pui 37379

COMENTARII (4)

articook 1

15.06.2010, 15:32

merci! si mie imi place pentru ca dureaza doar cateva minutele!

nadina73 1

15.06.2010, 17:19

super 5 furcu

bejenariualina 1

04.02.2011, 13:45

puteti testa reteta folosind si mixuri de condimente chinezesti... sunt unele speciale pentru taietei Chow Mein care merg de minune in reteta asta
http://www.asianhomegourmet-online.ro/gama-de-produse/condimente-chinezesti-51.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L