Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina

de anuta in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2016 | 849 vizualizari

 

Imi place mult acest justitiar modern, cauza pentru care lupta si curajul cu care a scris cartea despre politia romana. M-am gandit cu ce preparat sa onorez acest nume, Marian Godina si m-am hotarat sa prepar aceasta tarta crocanta, special pentru Godina, pentru acest personaj simbol al idealurilor neinfrante, al dreptatii si adevarului. Sper sa fi reusit aceasta dedicatie de la bucatar la justitiarul Godina!

 

INGREDIENTE

  • (forma cu diametrul de 22 cm);
  • blat;
  • 200 g sticksuri,
  • 1 ou,
  • 50 g unt,
  • o lingura smantana ptr umplutura; 1/2 broccoli, 1 ardei rosu 3-4 ciuperci, 2-3 rosioare cherry un praz mai mic(doar tija verde a prazului) 100 g pastrama de pui afumata, 2 linguri de ulei de masline, 2 oua, 250 ml smantana, 100 g cascaval. o lingurita de ierburi aromate uscate(cimbru,rozmarin,patrunjel,piper) sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina:

1.Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul.

Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana devine o pasta omogena care se pune pe planseta, se acopera cu o folie de plastic si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda, groasa de cca 4-5 mm apoi se imbraca o forma de tarta unsa cu un pic de ulei de masline.

2.Se desface broccoli in bucatele si se3 oparesc in apa clocotita cu sare, cateva minute. Se clatesc cu apa rece si se pun la scurs.

3 Se caleste tija verde de praz taiata rondele cu cateva rondele de ardei rosu si 2-3 bucati de ciuperci. Se calesc un pic pe ambele p[arti apoi se scot pe o farfurie si se opresc pentru decor. In uleiul incins ramas se calesc ciupercile feliate, rosioarele si ardeii taiati bucatele, pieptul de pui taiat cubulete si buchetelele de broccoli. Se sareaza si se condimenteaza, dupa gust. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga peste umplutura caliata, oule batute bine cu smantana.Se toarna pesrte blatul de tarta, se da la cuptorul preincalzit cca 20 de minute apoi se scoate, se rade cascavalul deasupra, se decoreaza cu legumele oprite apoi se mai da la cuptorr cca 5 minute, pentru gratinare. Se portioneaza dupa ce s-a racit un pic

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430695
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430696
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430697
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430698
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430699
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430700
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430701
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430702
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430703
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430704
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430705
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430706
retete culinare - Tarta cu blat de sticksuri Justitiarul Godina 430707

COMENTARII (17)

Geanina87 1

06.03.2016, 19:30

anuta 1

07.03.2016, 19:57

Ina 1

13.03.2016, 13:03

Super! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18