Tarta cu crema branza si ciocolata

de laura_n in Prajituri, 25 Mai 2012 | 12883 vizualizari

 

Cel mai delicios desert !

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti cacao
  • 150 g unt nesarat
  • 5 linguri zahar pudra
  • 350 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 1/2 kg crema de branza dulce
  • 3 oua
  • 1 lingura faina alba
  • 1 esenta de vanilie
  • - 120 g ciocolata (puteti folosi si amaruie sau daca nu, cu lapte sau simpla)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema branza si ciocolata:

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu sucitorul; eu prefer robotul pentru ca ies mai fini.

Topim 130 g unt si turnam peste biscuitii zdrobiti; amestecam pana se omogenizeaza compozitia si se formeaza o pasta.

Intindem aceasta pasta de biscuti intr-o forma de copt cu pereti detasabili sau o forma de tarta.

Punem la bain marie 220 g ciocolata alba cu 120 ml frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata.

Intr-un recipient, amestecam crema de branza, zaharul, faina si esenta de vanilie pana obtinem o crema foarte fina, recomand sa folositi mixerul la viteza mare pentru a obtine acest rezultat spumos.

Peste aceasta crema, adaugam si ouale si ciocolata topita si amestecam bine. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste pasta de biscuti din forma de copt si o dam la cuptor, foc mediu, si lasam cam 50 min.

O scoatem din cuptor si o lasam la racit.

Topim restul de unt, frisca si ciocolata neagra si amestecam pana se topeste ciocolata. Eu prefer sa o torn peste tarta asa calda si abia apoi sa o dau la frigider pentru cateva ore bune.

Cand o scoateti de la frigider o puteti orna cu ce doriti, fulgi de cocos, fulgi de ciocolata alba sau o puteti servi fara.

Este o tarta excelenta si va promit ca nu veti regreta daca o veti incerca! 

 

TIPS-URI

1

recomand o frisca de calitate,nu vegetala si o ciocolata buna!

COMENTARII (21)

Teo

Teo 1

16.01.2013, 22:06

si eu am descoperit cat de gustoasa e combinatia de branza dulce si ciocolata!

Valclaudia

Valclaudia 1

16.08.2013, 21:52

babi5

babi5 1

17.08.2013, 07:48

Bun tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!