Tarta cu gem de visine

de alba_zori in Prajituri, 26 Ian 2013 | 5634 vizualizari

 

Am primit doua borcane de gem de visine si vroiam sa incerc cum sunt,Am facut doua tarte cu gem,sunt foarte bune,sunt foarte multumita!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 110 gr zahar
  • un plic de vanilie si inca putin
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri de lapte
  • 250 gr faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 80 gr ulei dau unt topit
  • Pentru umplutura:
  • gem de visine
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de visine:

Am facut o minge din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit 30 minute in frigider. Am intins intre doua folii transparente. Am uns formele mele de tarte cu ulei si am asezat aluatul frumos. Am gaurit cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii. Am umplut cu gem. Am format si gratarul deasupra din aluat. Am uns cu putina apa.

Am bagat la cuptorul preincalzit 20 sau 25 minute, pana s-a colorat bine deasupra si asigurandu-ma ca e copt si in interior. Am scos si lasat 5 minute sa se raceasca putin si am pudrat cu zahar pudra deasupra.

Foarte bun si pentru micul dejun!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu gem de visine 200043
retete culinare - Tarta cu gem de visine 200044
retete culinare - Tarta cu gem de visine 200045
retete culinare - Tarta cu gem de visine 200046
retete culinare - Tarta cu gem de visine 200047
retete culinare - Tarta cu gem de visine 200048

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:26

yammy

alba_zori 1

26.01.2013, 23:28

multumesc mult,o tarta si un ceai

Satisfyyourcravings 1

27.01.2013, 14:40

Drăguță!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55