Tarta Rustica

de MyFancyCake in Aperitive / Garnituri, 25 Aug 2011 | 42426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul fraged avem nevoie de
  • 125 gr unt rece,
  • 250 gr faina,
  • 1ou,
  • sare.
  • Pentru umplutura avem nevoie de
  • 15 ciuperci,
  • 6-7 rosii cherry,
  • 200 gr bacon,
  • 250 gr  mascarpone,
  • 4 linguri smantana,
  • 250 gr cascaval,
  • 4 oua,
  • 3 fire ceapa verde,
  • 3 fire usturoi verde,
  • 2 linguri unt sarat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Rustica:

Pentru aluatul fraged amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 1 ora. Dupa 1 ora intindem aluatul ai il asezam intr-o forma de tarta. Il intepam cu furculita pentru a nu se deforma la coacere.

Curatam ciupercile. Cu grija desfacem palariile ciupercile astfel incat sa nu le rupem. Taiem piciorusele de la ciuperci in cubulete mici, pe care le calim 5 minute in unt sarat. Daca nu avem unt sarat punem unt normal si adaugam un praf de sare. Lasam la racit. Palariile de la ciuperci le fierbem timp de 10 minute. Le scurgem si le stergem cu un servetel.

Radem cascavalul si il amesctecam cu branza mascarpone. Un sfert din aceasta cantitate il amestecam cu ciupercile calite in unt si umplem ciupercile.

Peste aluat punem baconul taiat cubulete, rosiile feliate, bucatele de ceapa si usturoi. Aranjam ciupercile umplute.Crema de mascarpone si cascaval o amestecam cu 4 oua batute si 4 linguri de smantana. Turnam amestecul peste tarta si presaram restul de bucatele de ceapa si usturoi.
Coacem tarta timp de 40 de minute la 180 grade Celsius pana cand este rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Rustica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui si ciuperci