Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Tarteletele pentru mine sunt nişte preparate foarte uşor de realizat. Ne plac foarte mult şi de aceea aluatul de plăcintă sau foietajul nu-mi lipsesc din congelator. Tarteletele de azi pot sta foarte bine alături de alte antreuri pe o masă festivă sau la fel de bine pot fi servite la cină alături de un pahar de lapte.
Am tocat ceapa roşie şi gogoşarul apoi le-am călit în 2 linguri ulei de măsline. După înmuierea lor am adăugat usturoiul tăiat feliuţe.
Am întins aluatul de foietaj pe folia în care a fost ambalat şi l-am tăiat în pătrate de 12/12 cm. Am uns fiecare foaie cu unt topit. În tava de brioşe, unsă în fiecare locaş cu unt, am pus câte trei foi de foietaJ.
Într-un castron am bătut ouăle cu sare şi piper, am adăugat mărarul tocat,
brânza " Năsal " rasă şi smântâna. Brânza "Năsal" este o brânză foarte gustoasă preparată în fabrica Napolact şi maturată în Grota de la Ţaga timp de trei săptămâni, conferindu-i un gust aparte.
Amestecului de ouă i-am adăugat ceapa şi gogoşarul călit, am omogenizat şi cu ajutorul unei linguri am repartizat amestecul în fiecare "coşuleţ" din foietaj.
Deasupra fiecăruia am pus câte o sardină (sardinele le-am pus la scurs înainte cu o oră) sau numai jumătate, depinde de mărimea acesteia.
Am dat tava la cuptorul încălzit pentru 2o minute la 200 grade.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult