Tiramisu

de Lau in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 2199 vizualizari

 

INGREDIENTE

1 cutie de tiramisu care contine

  • 1 plic praf pentru blat
  • 1 plic praf pentru crema

in plus:

  • 1 plic cacao
  • 50 unt
  • 3 oua
  • 50 ml lapte

CREMA

  • 200 ml lapte
  • 300 ml smantana

SIROP

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Praful pentru blat,ouale,untul,laptele se pun intr-un vas si se amesteca cu mixerul la viteza mica cateva secunde si apoi timp de 3 min la viteza mare

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 35x32 unsa si acoperita cu hartie de copt apoi se introduce la cuptor pe gratarul din mijloc,timp de 20-25 min

dupa racire blatul se taie in 2

CREMA-se amesteca laptele cu smantana,praful pentru crema si se mixeaza timp de 5 min,

SIROPUL-se caramelizeaza zaharul , se stinge cu laptele si se pune la fiert pana se dizolva complet,se adauga si esenta si se amesteca

asamblare-se aseaza prima foaie si se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, in prealabil se insiropeaza si cea de-a 2 foaie cu 50 ml sirop,se intinde jumatate din crema  de pune cea de-a 2 foaie cu suprafata insiropata in jos,peste stratu lde crema,se adauga siropul ramas,se adauga restul de crema

se da la rece minim 2 ore,

inainte de servire se pudreaza cu cacao

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 118074
retete culinare - Tiramisu 118075
retete culinare - Tiramisu 118076

COMENTARII (22)

adry88 1

05.08.2011, 11:51

tare bun place

LadyCrs 1

11.07.2012, 16:07

Lau 1

11.07.2012, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D