Tiramisu

de Maria68 in Dulciuri, 7 Dec 2011 | 3107 vizualizari

 

Am ales sa va prezint o reteta de prajitura Tiramisu un pic modificata. Copiilor mei nu tare le plac prajiturile cremoasa si atunci am folosit doar jumatate din cantitatea de mascarpone,iar pentru cealalta jumate am folosit branza dietetica de vaci.Si spre bucuria mea au fost foarte incantati de rezultat

 

INGREDIENTE

  • 18 piscoturi
  • 50 g zahar pudra
  • 5 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • 250 g branza de vaci dietetica
  • 4 cl lichior de migdale
  • cacao, zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se bat 5 galbenusuri cu 50 g zahar pudra. Se amesteca branza de vaci cu mascarponele, dupa care le adaugam impreuna cu 4 cl lichior de migdale, la galbenusurile batute cu zaharul.

Punem intr-un vas 300ml espresso si plonjam putin piscoturile dupa care le asezam intr-o forma. Le acoperim cu o cantitate din crema si pudram cu cacao. Se insiropeaza si restul de piscoturi si asezam peste primul strat.Se acopera cu crema, se pudreaza cu cacao si un pic de zahar pudra.Incheiem cu cel de al treilea stat.

Se da la frigider 2 ore, dupa care....."Pofta buna"!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 136697
retete culinare - Tiramisu 136698
retete culinare - Tiramisu 136699

COMENTARII (4)

Miha 1

07.12.2011, 14:22

Maria, completeaza si lista ingredientelor, te rog.

Maria68 1

08.12.2011, 10:19

Scuze nu stiu cum am pierdut lista ingredientelor pe drum ...c'est la vie oricum mersi pentru atentionare(trebuie sa fiu mai atenta); Ingrediente:
18 piscoturi
50 g zahar pudra
5 galbenusuri
250 g mascarpone
250 g branza de vaci dietetica
4 cl lichior de migdale
cacao, zahar pudra
Pupici

gaby_gabytza 1

09.12.2011, 10:23

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: