Tiramisu

de laura_n in Prajituri, 16 Dec 2012 | 5814 vizualizari

 

Cu mare, mare efort am prestat aceasta prajitura!

 

INGREDIENTE

  • 1 punga mare piscoturi
  • 1 cutie mascarpone mare(500 gr)
  • 4 galbenusuri
  • 1 canita zahar brut
  • 1 canita cu lapte
  • 1 cana cu cafea tare fara zahar
  • lichior amaretto (cam 100 ml)
  • cacao pt pudrat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Incepem prin a pregati crema. Galbenusurile le punem la fiert cu zaharul pe baie de aburi, amestecand cu un tel si lasam la fiert pana se topeste zaharul si se formeaza o crema inchegata. Adaugam tot lichiorul si amestecam bine. Dam deoparte si lasam sa se raceasca un pic.

Intre timp, facem o cafea tare si pregatim o forma de prajitura in care asezam un strat de piscoturi.

Scoatem mascarpone de la frigider si il rasturnam intr-un castron. Il desfacem cu lapte ajutandu-ne de un tel sau de mixer. Peste mascarpone, incorporam putin cate putin crema de oua. 

Insiropam piscoturile cu cafea, asezam un strat generos de crema, apoi asezam alt strat de piscoturi, insiropam cu restul de cafea si asezam restul de crema. Pudram un strat generos de cacao si dam la rece pt cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3

COMENTARII (40)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

17.12.2012, 17:28

Super frumoasele mele Craciunitze

lilik

lilik 1

17.12.2012, 17:29

imi placeeeee...

ralu_ca

ralu_ca 1

24.05.2014, 18:37

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!