Tiramisu

de alba_zori in Torturi, 21 Ian 2013 | 2482 vizualizari

 

Am facut un tiramisu foarte bun si vreau sa postez reteta. Am preferat varianta oualelor pasteurizate, stiind faptul ca nu toate ouale din comert sunt bune de consumat crude. De obicei se pun si albusuri batute spuma ca o compozitie de bezea necopata, dar tot crude sunt ouale si parca nu ma inspira asa mult sa le mananc crude, deci am optat varianta cu frisca si e nemaipomenit de bun,sanatos si se poate manca la orice ora, fara sa ai mustrari de constiinta daca iti face rau la stomac sau nu etc. Sunt foarte multumita si ce gustos este! Va ofer o feliuta virtuala, sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi
  • pentru baia de cafea:
  • 1 litru de cafea
  • 3 linguri de cafea instant in praf(pentru un gust mai decis)
  • 2 esente de rom
  • un paharel de rom
  • 200 gr zahar dupa gust
  • pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 300 gr mascarpone
  • 400 gr frisca
  • un pliculet de vanilie
  • 2 linguri de limoncello
  • cacao pentru pudrat
  • fructe de padure ornament
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Foarte rapid si simplu:

Am pregatit cafeaua,am adaugat cafeaua instant, zahar dupa gust, esentele de rom si romul.

Am pregatit crema:

Am pus 150 gr zahar cu 50 ml apa intr-o craticioara si am incalzit pana a devenit un sirop transparent, am verificat cu o lingura de lemn cand a devenit ca o guma. Am luat intre degete si am vazut ca se poate modela (asta inseamna ca a ajuns la 121 grade dupa cum se cere in cofetarie si asa se pasteurizeaza galbenusurile de eventuale bacterii), apoi siropul l-am adaugat la galbenusuri amestecand bine si mixand pana a devenit ca o crema spumoasa.

Am batut frisca spuma tare. Am mixat cateva secunde si mascarpone ca sa devina cremos si am amestecat cu un lemn de jos in sus ca sa ramana spumos.

Am amestecat impreuna frisca cu mascarpone, am adaugat crema de galbenusuri, pliculetul de vanilie si limoncello. Am gustat ca sa fie destul de dulce (in caz se poate adauga zahar pudra in plus). Am lasat deoparte.

Am pregatit o forma, am udat piscoturile in cafea inmuindu-le foarte bine si apoi stranse bine ca sa nu curga apoi, le-am asezat un rand de piscoturi inmuiate si un rand de crema, un rand de piscoturi si un rand de crema, am pudrat cu cacao deasupra cremei si ornat cu fructe de padure.

Se lasa la frigider cateva ore la racorit si apoi se serveste! Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de mascarpone se poate mari sau miscora,doar atat cat sa nu depaseasca cantitatea de frisca pentru un gust nu atat de predominant de mascarpone,cu totii stim ca e branza si are un gust specific.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4

COMENTARII (25)

Anett

Anett 1

08.02.2013, 13:34

ooo arata foarte delicios!

alba_zori

alba_zori 1

09.02.2013, 11:38

multumesc foarte foarte mult

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.05.2013, 00:34

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!