Tort de mere cu crema de ciocolata

de adina72 in Torturi, 21 Mai 2013 | 2071 vizualizari

 

Este un tort simplu dar delicios

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare

PENTRU CREMA

  • 3 oua
  • un varf de cutit de sare
  • 400g ciocolata cu lapte
  • 150g zahar
  • 125g faina
  • 100g amidon
  • 700ml lapte

PENTRU DECOR

  • 3 mere frumoase
  • 1 portocala
  • 1 plic gelatina pentru tort
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu crema de ciocolata:

  BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul pana se intaresc .Se adauga galbenusurile frecate cu sare , se adauga uleiul si coaja rasa de la lamaie iar la final se adauga faina si praful de copt in ploaie si se amesteca foarte usor de jos in sus pana se omogenizeaza compozita . Aceasta compozitie se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor ( care a fost incins in prealabil ) pentru 45 min. la foc mediu .

  CREMA : se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se amesteca cu sarea , 25g zahar , faiana si amidonul diluat cu putin lapte rece . Aceasta compozitie se dilueaza cu laptele care a fost fiert si racit la temperatura camerei . Se aseaza pe foc impreuna cu ciocolata maruntita si se amesteca continuu pana se ingroasa . Dupa ce s-a racit se amesteca cu albusurile batute spuma , cu restul de zahar . Amestecarea se va face foarte incet .

  ASAMBLAREA : Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua parti egale si se insiropeaza (se face un sirop din 75g zagar , 100ml apa si 1/2 suc de la o lamaie)  , se pune prima felie de blat pese care se intinde 3/4 din crema , urmeaza cea de a doua felie de blat peste care se pune restul de crema peste care se aseaza frumos feliile de mar si de portocala peste care se toarna gelul de tort preparat conform instructiunilor .

Se da la frigider pentri cel putin 2 ore .

  VA UREZ POFTA BUNA !

 

 

TIPS-URI

1

la crema pentru a prelungii durata de pastrare , ouale se pot adauga intregi inainte de a pune crema la fiert

COMENTARII (10)

- TABITA - 1

22.05.2013, 00:47

Bine ai venit!

Patricia Iordache 1

24.05.2013, 10:18

COSTEO 1

24.05.2013, 10:42

Bun tare!Bine ai venit !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25