Desert tort de mere

de AlexTeacher in Torturi, 11 Apr 2018 | 9464 vizualizari

 

Tort de mere cu sos caramel- ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 175 g unt nesarat 82% grasime
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 500 g mere curatate
  • 125 g fulgi de migdale
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara

Caramel:

  • 100 g unt nesarat 82% grasime
  • 100 g zahar brun
  • 200 g smantana de gatit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere:

1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul fiecaruia. Cand e gata, ia de pe foc si lasa sa se raceasca.

2. Amesteca intr-un castron ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortiosara, nucsoara, fulgii de migdale si un praf de sare. Lasa-le de-o parte.

3. Bate cu mixerul 175 g unt la temperatura camerei si incepe apoi sa adaugi treptat zaharul. Bati pana se topeste un pic zaharul. Adauga si esenta de vanilie si, cand zaharul s-a topit, pune cate un ou, si dupa fiecare ou pune o lingura din amestecul de ingrediente uscate.

4. Cand toata compozitia e gata, transfera jumatate intr-o forma de tort cu fund detasabil. Foloseste o forma cu diametru 24 cm si tapeteaz-o cu unt si faina.

5. Curata merele de coaja si taie-le in felii subtiri. Peste compozitie pune felii de mar pana acoperi toata suprafata. Toarna jumatate din cantitatea de caramel. Pune apoi si restul compozitiei. Bate un pic forma de blat pentru a fi sigur ca s-a nivelat perfect. Asaza deasupra si restul feliilor de mar si toarna caramelul ramas.

6. Baga la cuptorul preincalzit la 160 de grade C, pentru 1h si 5 minute sau pana trece testul scobitorii. Daca bagi o scobitoare in el si iese curata, e gata. Atentie, nu deschide usa cuptorului mai devreme de 45 de minute pentru ca tortul se va lasa.

 7. Cand il scoti din cuptor, lasa-l sa se raceasca si apoi presara un pic de zahar vanilat deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

dantes 1

13.04.2018, 17:24

Delicios!

mihaelar63 1

17.04.2018, 00:44

Ce as mai gusta eu o feliuta !!! Chiar acum )

kytz 1

25.05.2018, 05:26

Ce aș mai gusta și eu o feliuță...chiar acum...!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher