Tiramisu

de delia64 in Prajituri, 9 Mar 2013 | 1519 vizualizari

 

Este un dulce foarte gustos si apreciat de multa lume .
Se poate face in multe variante , pentru ca am avut si copii la masa am preferat aceasta varianta .

 

INGREDIENTE

  • 250 ml cafea la ibric
  • 500 gr piscoturi Savoiardi
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml frisca lichida Hulala
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 grame pireu de castane
  • 1 lingura cacao
  • 150 gr mascarpone
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Pregatim cafea la filtru aproximativ 300 ml o indulcim si o lasam la rece.

Facem crema de oua la bain-marie, amestecam galbenusurile cu zaharul pana crema devine albicioasa si zaharul este topit .

Batem frisca, o amestecam cu mascarponele, pireul de castane si crema de oua .

In  cafeaua racita punem esenta de rom .

Pregatim vasul in care punem tiramisu , punem un strat de crema si asezam peste crema un strat de piscoturi trecute prin cafea, iar un strat de crema, piscoturi si din nou crema .

Ornam cu cacao pudra .

Dam la frigider pentru cateva ore . 

Pofta buna  !!!

 

 

TIPS-URI

1

Pireul de castane ii da un gust aparte

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2

COMENTARII (19)

delia64 1

09.03.2013, 21:14

Rocsi

botcrina 1

10.03.2013, 12:25

gustosssssssssssssssssssssssss

delia64 1

10.03.2013, 12:50

Crinuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04