Tiramisu

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Mai 2013 | 71199 vizualizari

 

Dupa ce au trecut sarbatorile pascale am remarcat mirata rau (pentru ca eu nuuuu am mancat nimic, duciuri chiar deloc {emoticon_la_care_creste_nasul}, c-am pus cateva kilograme-n plus (puteam si-n minus..dar n-am vrut… :) ) ) si-am hotarat ca nu mai fac dulciuri.

Ash! Motive de facut dulciuri nu gasesc io? …

Acu’ motivul era c-aveam o cutie de mascarpone in frigider si…cum sa-o las io sa expire ? :D

Si uite asa am pus rapid de-un tiramisu din care deja ammancatjumatatesingura – asa-i ca nu ati inteles ce am scris acum? :) ))

Ce atata vorbarie? Tiramisu e bun si sa faceti si voi sa mancati si sa va ingrasati. Am zis !

 

INGREDIENTE

  • o cutie mascarpone -250 gr
  • 200 gr piscoturi (mi-au ramas vreo 3)
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 100 ml cafea preparata
  • cacao – mie-mi place cat de multa!
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei )

Las-o sa se raceasca.

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai obtinut o crema ferma, lucioasa.

Albusurile le bati cu telul, cu-n varf de cutit de sare, pana ce obtii o spuma ce se tine de tel.

In galbenusurile frecate adaugi mascarpone si mixezi 2 minute. Poti sa furi cu degetul din crema obtinuta, ca e asa de bunutza!

In albusurile spuma adaugi treptat amestecul cu mascarpone si omogenizezi amestecand usor de jos in sus. Dai crema la rece.

Pregatesti fie un platou, fie o tava, cum ti-e mai comod,  si incepi a trece piscot cu piscot prin cafeaua rece, pe ambele parti (eu am turnat cafea intr-o farfurie) si le asezi ordonat pe platou/tava.

Eu am impartit din start piscoturile in doua, am folosit cate 12 la fiecare strat.

Dupa ce ai terminat primul strat de piscoturi intinde jumatate din cantitatea de crema si niveleaza frumos, uniform. Aseaza si al doilea rand de piscoturi, intinde restul de crema, niveleaza si pudreaza din abundenta cu cacao.

Si gata! Lasa prajitura la rece cateva ore apoi portioneaza.(inainte de portionare o poti baga putin la congelator, se taie tare bine).

Ca la mine nu a stat nicio ora…e alta poveste. Eu am taiat,ca doar voiam sa mananc…:))))

Nota- Eu am avut oua de la mama soacra si nici nu am retineri in ce priveste folosirea  de oua crude in preparate, dar daca voi aveti….frecati galbenusurile pe baie de abur cu zaharul , adaugand si doua linguri de lapte , iar albusurile la fel, le mixati la bain marine.

Sursa de inspiratie

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5

COMENTARII (59)

botcrina

botcrina 1

02.04.2015, 16:52

Dorka

Dorka 1

21.03.2016, 11:40

ancutsa

ancutsa 1

06.07.2016, 19:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!