Tiramisu

de ana in Torturi, 5 Mar 2010 | 3518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 8 lg de faina
  • 2 lg. ulei
  • 2 lg.apa
  • Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 1 iaurt mic
  • esenta de vanilie
  • cafea pt insiropat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Blatul il facem ca pe pandispan,batem albusurile apoi incorporam zaharul ,apa,galbenusurile ,uleiul,faina.Coacem la foc potrivit .

Crema: batem frisca ,incorporam crema de branza ,iaurtul si aromam cu rom.

Taiem 3 discuri pe care le insiropam cu cafea cu rom .Pe primul disc punem crema ,asezam al 2-lea disc punem iar crema,asezam si al 3-lea disc apoi punem un strat suptire pe tot tortul si ornam cu pasta marshmallow.

Reteta pentru pasta:

150 gr. bomboane marshmallow

3 lg apa

zahar pudra cat cuprinde mai bine de 500 gr.

Bomboanele se pun intr-un castron cu apa si se dau la microunde 30 de secunde ,cat sa se inmaie .Apoi se adauga zahar si se framanta pana devine ca o coca.

Se pune intr-o punga si se tine peste noapte la frigider. O lucrati cum doriti(o sa fie cam tare la inceput ,eu am pus-o 2 sec la microunde ,dar nu mult sa se invarta odata)

Am scris in cea mai mare graba ,asa l-am si oranat ,am pici care plange langa mine .

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (34)

adnas54 1

13.03.2010, 00:06

Foarte interesant... arata minunat

ana 1

13.03.2010, 10:42

Multumesc camencita ,adnas

fluturas 1

14.03.2010, 23:32

arata foarte bine tortul tau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04