Tiramisu

de Meea in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 741 vizualizari

 

Era sambata, afara ploua, era frig...cate motive sa mai fie?Indeajuns! Eu si Ana aveam toate motivele sa ne apucam de prajitureala! Si ce sa fie ? ce sa fie? Ana mare fan tiramisu, timpul se scurge repede...ce mai? Aveam incotro? Deloc. TIRAMISU SA FIE!
Scoatem piscoturile, pregatim cafeaua si...la treaba! Nu ma impac deloc cu cafeaua si am zis :"Ii dau mamei portia mea";si ce sa vezi? Am gustat si eu...asa cam o farfurie plina...as mai fi gustat desigur,dar s-a terminat! Nu-i nimic,mai facem odata! :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un pachet de piscoturi
  • 300 ml cafea (3 in 1,capuccino etc )
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 500g mascarpone
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • cacao
  • fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

                 Separam albusurile de galbenusuri (sa fie la temperatura camerei). Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam 4 linguri de zahar si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
                 Separat mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,pana acesta s-a topit. Sa nu va plictisiti si sa lasati zaharul netopit! Adaugam apoi in crema de galbenusuri si cele doua cutii de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi spuma de albusuri cu crema de galbenusuri cu miscari ample,de jos in sus.
                 Intr-o tava punem putina crema la baza sa se aseze bine piscoturile, pe care le inmuiem in cafea si formam un strat peste care punem jumatate din crema.
                  Apoi formam un alt strat de piscoturi inmuiate (doar pe o parte) in cafea,apoi punem ultimul strat de crema. Presaram cacaua pe desupra si lasam la frigider cateva ore.(Eu am pus pe mijloc niste fructe de padure). Si gata treaba!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1

COMENTARII (7)

Meea

Meea 1

31.08.2015, 14:00

Multumesc:*

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

31.08.2015, 14:13

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

31.08.2015, 22:03

Bun bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!