Tiramisu

de jolygina in Torturi, 13 Iun 2010 | 4349 vizualizari

 

varianta mea

 

INGREDIENTE

  • 500g mascarpone
  • 250ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • un albus
  • 200g zahar pudra
  • cacao pentru ornat
  • 400g piscoturi
  • o cana de cafea de 200ml indulcita
  • o esenta de rom
  • o esenta de vanilie
  • forme de ciocolata pentru ornat
  • 6 foi de gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se amesteca mascarpone cu zaharul si galbenusurile de ou cu mixerul  Se adauga frisca lichida si se amesteca in continuare pana se face ca o crema

Separat se bate albusul de ou, apoi se amesteca cu crema. La sfarsit se incorporeaza gelatina care a fost pusa la inmuiat 10 min dupa care se topeste pe baie de abur sau la microunde si se incorporeaza in crema. Se adauga esenta de vanilie in crema

Se face o cafea la espressor, se indulceste si se pune esenta de rom. Se inmoaie fiecare piscot in cafea, se pune un strat de piscoturi un strat de crema. Iar un strat de piscoturi si restul de crema se orneaza cu cacao si figurine de ciocolata

Se serveste dupa 4-5 ore

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 37190
retete culinare - Tiramisu 37191
retete culinare - Tiramisu 37192
retete culinare - Tiramisu 45671
retete culinare - Tiramisu 45672
retete culinare - Tiramisu 45673

COMENTARII (13)

diaconta 1

04.09.2011, 16:38

Cristina,nu-i asa ca-i usor de criticat?
oare cum se face ca nu ai postat nici o reteta sa vedem cat de frumos iti iese
de multe ori aspectul preparatelor ,nu este cel asteptat,dar poate reteta sau gustul fac diferenta si putem aprecia efortul bucatarului

Lau 1

04.09.2011, 16:47

Xandrinne 1

04.09.2011, 16:54

Mie una imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L