Tiramisu cu crema de castane

de laura_n in Prajituri, 6 Noi 2013 | 5074 vizualizari

 

a fost... yuum :))) merita sa il incercati, combinatie dementiala - cafea - piure castane -lichior amaretto - cacao.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi (400 gr)
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 pahar lapte dulce
  • 250 gr piure castane (la borcan/ congelat)
  • 1 cafea mare concentrata fara zahar
  • 3 lg lichior amaretto
  • 40 gr zahar pudra
  • pudra cacao pt ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu crema de castane:

Intr-un castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra si laptele dulce. Desfacem usor, cu un tel, branza in lapte, pana se omogenizeaza. Adaugam piureul de castane, lichiorul si amestecam in continuare. Ideal ar fi sa ne folosim de un mixer. Dam deoparte crema.

Pregatim un recipient, o tava, eu am folosit o tava termorezistenta, nu foarte mare. Asezam doua straturi de piscoturi. Insiropam cu cafeaua amara. Eu am nimerit niste piscoturi atat de pufoase, incat nu le-am insiropat foarte mult.

Turnam crema de castane, nivelam, mai punem un strat de piscoturi, apoi presaram cacao din belsug.

Dam la frigider pentru a se aseza prajitura si pentru a se raci.

Portionam si servim alaturi de o cafea daca doriti. Este excelent!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 28 lei.

2

daca folositi piscoturi mai crocante, insiropati mai bine piscoturile!

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu crema de castane-0
Tiramisu cu crema de castane-1
Tiramisu cu crema de castane-2
Tiramisu cu crema de castane-3
Tiramisu cu crema de castane-4
Tiramisu cu crema de castane-5
Tiramisu cu crema de castane-6

COMENTARII (41)

DIANA B

DIANA B 1

20.11.2013, 16:15

O singura data am mancat castane coapte , la Tg Mures si mi-au placut .Interesanta reteta ta , mama de Denis .

laura_n

laura_n 1

20.11.2013, 17:27

Diana multumesc, chiar are un gust special

simona72

simona72 1

23.11.2013, 15:40

Pe asta cum de l-am pierdut?? Combinatie dementiala, dar tot nu am gasit piure de castane....oricum pastrez reteta ca e prea buna!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!