Tiramisu cu ness

de Rux in Prajituri, 29 Iul 2011 | 5335 vizualizari

 

Un tiramisu foarte gustos....facut aseara cu fata mea, in colaborare....ea e mare fan tiramisu....nu am insa poze din momentul prepararii....

 

INGREDIENTE

  • 7 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 250 gr Mascarpone
  • 5 linguri vin Lacrima lui Ovidiu ( reteta originala prevede vin Marsala pentru gatit)
  • 500 ml frisca vegetala (hulala)
  • 4 linguri smantana
  • aproximativ 48 bucati piscoturi
  • o tava de circa 30 cm x 20 cm

Sirop pentru piscoturi: 

  • 2 cani de ness( in jur de 500 ml) facut asa dupa gust cu zahar la care adaugam si esenta de rom( 2)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu ness:

 Cele 7 galbenusuri impreuna cu 200 gr zahar le  punem pe baie de aburi unde amestecam pentru circa 10 minute pana incepe sa spumeze (se ingroasa un pic) dupa care adaugam 5 linguri cu vin Lacrima lui Ovidiu si mai tinem galbenusurile pe baie de aburi 2-3 minute pana se omogenizeaza cu vinul.

Preparam nessul apoi adaugam si esenta de rom.

Mixam  frisca  spuma. Inainte sa fie gata de batut frisca adaugam 4 linguri de smantana ( de 20% mai grosuta) si continuam mixarea pana frisca e tare . Smantana se adauga la frisca pentru a nu pune praf intaritor, are rolul de a intari frisca . 
Crema din galbenusuri racita se amesteca cu 250 gr crema mascarpone si se adauga treptat la frisca batuta amestecand cu grija pana se omogenizeaza.

Piscoturile le scufundam pe rand in siropul de ness, pentru o fractiune de secunda apoi le asezam in tava pregatita in asa fel incat sa fie acoperita. Peste primul rand de piscoturi adaugam jumate din cantitatea de crema apoi asezam peste un alt rand de piscoturi insiropate si peste cealalta jumatate de crema ramasa. Presaram totul cu ness si dam tava la rece pentru aproximativ 6 ore. Eu am lasat peste noapte.

 

 

COMENTARII (42)

MotanLaOale 1

01.08.2011, 08:28

bun bun

Corinuta 1

01.08.2011, 23:35

am venit sa salivez

adry88 1

04.08.2011, 17:04

buna rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55