Tiramisu reţetă reinterpretata

de Lau in Dulciuri, 2 Noi 2011 | 4043 vizualizari

 

Tiramisu reţetă reinterpretata

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri de ness
  • 4 linguri amidon
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri de mascarpone
  • 1 l lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă reinterpretata:

Tiramisu reţetă reinterpretata

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.

Se desface amidonul in putin lapte.

Intr-un vas se pune laptele si se incalzeste usor, se da deoparte, se adauga nessul, crema de galbenusuri, amidonul si se amesteca bine. Se strecoara compozitia, apoi se pune din nou pe foc. Se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa.

Crema obtinuta se imparte in 2 parti egale, intr-una se adauga mascarpone, iar in cealalta ciocolata topita (eu nu am topit-o de tot). Amestecam bine.

Se toarna in pahare, un strat alb, unul maro, se pudreaza cacao deasupra si se da la rece 2 ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de branza dulce