Tocana de ardei copti

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 14 Iul 2012 | 1175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ardei
  • 3 cepe medii
  • 3 rosii mai mari
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • smantana(pentru servit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copti:

Spalam ardeii, apoi ii asezam in tava si ii punem in cuptorul preincalzit. Coacem ardeii intorcandu-i pe o parte si pe cealalta. Dupa ce s-au copt ii punemm intr-un vas adanc, presaram peste ei sare si ii acoperim cu un capac.

Dupa ce s-au racorit, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete indepartand semintele. Apa lasata de ardei nu o aruncam!!!

Spalam rosiile si le punem intr-o craticioara varsand peste ele apa fiarta. Le lasam 2-3 minute, apoi le scoatem si le decojim. Le taiem cubulete sau fasii.

Ceapa tocata marunt se inabuseste intr-o cratita cu 5 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adauga rosiile, acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba. Dupa ce au fiert si rosiile, adaugam ardeii cu tot cu apa lasata si mai lasam sa fiarba cca. 10 min. Se condimenteaza dupa gust cu sare.

Se serveste calda cu smantana si verdeata.

Va doresc pofta buna!

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (26)

Angelina_Elena 1

15.07.2012, 17:54

Sufletista

Sim0na 1

15.07.2012, 23:00

Foarte buna trebuie sa fie..

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D