Tocana de cartofi cu iepure

de Lau in Mancaruri cu carne, 20 Ian 2016 | 350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • rosii(in ulei de masline)
  • 6 cartofi
  • 2 pulpe de iepure
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • patrunjel
  • ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 g muschi de porc
  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 linguri untura
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu iepure:

Pregatim aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, amestecam, adaugam untura si continuam sa amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios,adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam la dospit.

Curatam cartofi, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei.

Pulpele de pui le spalam si le fierbem cateva minute.Dupa ce au fiert le prajim pe ambele parti in ulei, muschiul il taiem felii si il prajim.

Le scoatem intr-un vas si le acoperim,

In uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa tocata si o calim putin,adaugam ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam rosiile (cu tot cu busuioc si usturoi)

Amestecam si adaugam cartofii taiati felii, sucul de rosii, condimente dupa gust si lasam pe foc cca 5 min dupa care turnam amestecul intr-o tava unsa  cu ulei, pulpele de iepure.

Intindem aluatul pe masa infainata si decupam cercuri care le vom aseza deasupra tocanei.

Ungem cu oul bautu cu furculita si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste aluatul.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana de cartofi cu iepure-0
Tocana de cartofi cu iepure-1
Tocana de cartofi cu iepure-2
Tocana de cartofi cu iepure-3
Tocana de cartofi cu iepure-4
Tocana de cartofi cu iepure-5
Tocana de cartofi cu iepure-6
Tocana de cartofi cu iepure-7

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

20.01.2016, 20:44

miki_a

miki_a 1

20.01.2016, 23:42

Ce bunatate ai pregatit Laura! Bravo!

Lau

Lau 1

21.01.2016, 07:52

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!